Cea mai buna hota de bucatarie – Cum alegem hota!

Cea mai buna hota de bucatarie

Cea mai buna hota de bucatarie – Care este cea mai buna hota de bucatarie? Raspunsul la aceasta intrebare nu este unul standard. Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Cea mai buna hota de bucatarie depinde in general de preferintele fiecarei persoane si de nevoile fiecarui utilizator. Va oferim mai multe sfaturi pentru a gasi cea mai buna hota de bucatarie care sa raspunda nevoilor dumneavoastra.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – ce este o hota?

 

Hota este un accesoriu de baza pentru persoanele care obisnuiesc sa gateasca acasa mai des sau mai rar, pentru ca are rolul de a elimina cat mai rapid mirosurile si aburii existenti in bucatarie. Ca si in cazul altor aparate electrocasnice procesul de alegere a unei hote de bucatarie este foarte complex.

Depinde de mai multi factori, motiv pentur care credem ca este bine sa disecam in detaliu subiectul alegerii celei mai bune hote pentru bucatarie tinand cont de tipul de hota sau de dotarile pe care aceasta le are.

 

Care este cea mai buna hota de bucatarie?

 

Exista si conceptul de cea mai buna hota pentru fiecare persoana, motiv pentru care cea mai potrivita hota se alege tinand cont de nevoile personale si in functie de o serie de parametrii importanti indiferent ca este vorba de brand, pret ori functii, pentru ca diversitatea de produse este foarte mare si poate bulversa un cumparator.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – Cum se alege hota in functie de tipul de constructie?

 

Sunt doua tipuri de baza de hote: hotele traditionale care sunt cunoscute sub denumirea de hote conventionale si hotele incorporabile care sunt de mai multe tipuri.

Fiecare dintre acestea au propriile avantaje si dezavantaje si alegerea va depinde in general de marimea bucatariei si de preferintele fiecarei persoane in parte.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – ce sunt hotele traditionale

 

Hotele traditionale sunt modele de hote simple care se monteaza in zona de deasupra aragazului. Deoarece au dimensiuni mult mai mari decat cele incorporabile sunt potrivite numai in momentul in care bucataria are o suprafata generoasa. In cazul acestor hote este foarte important ca aragazul sa se plaseze foarte aproape de geamul de la bucatarie.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – ce sunt hotele incorporabile

 

Hotele incorporabile sunt mai discrete si ocupa mai putin spatiu. Ele nu ies in evidenta si pot fi alese pentru pereti sau pentru dulapul aragazului. Hota decorativa este dedicata persoanelor care vor o hota care are un desing ce iese in evidenta si se monteaza orizontal.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – ce sunt hotele de tip insula

 

Hotele de tipul insula sunt adecvate doar atunci cand bucataria este amenajata astfel incat aragazul si alte elemente de gatit sa fie pozitionate in zona centrala a camerei. Hotele de tipl insula se pot monta pe tavan peste suprafata de gatit.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – avantaje oferite de hotele telescopice

 

Hotele telescopice au avantajul de a putea fi retractate pe segmente tinand cont de dimenisunea spatiului de gatit sau atunci cand hota este sau nu folosita. Acest gen de hote se pot monta pe pereti sau in dulapuri.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – Cum se alege o hota in functie de geamuri si aragaz

 

Dupa ce se identifica tipul potrivit de hota este momentul sa se decida mai multe aspecte practice legate de configuratia bucatariei:

Dimensiunea hotei este foarte importanta deoarece hota ar trebui sa aiba o suprafata egala cu cea a aragazului. Este recomandat sa alegeti o hota ceva mai mare ca si dimensiune fata de aragaz pentru a se putea absorbi aerul pe zone mai largi.

Apropierea de gaz este, de asemenea, un detaliu foarte important. In mod normal, hotele se monteaza la maxim 70 de cm deasupra aragazului sau plitei. Distanta aceasta este indeajuns de mica pentru a putea absorbi aburii corespunzator insa este suficient de mare pentru ca hota sa fie protejata de temperaturile mari pe care le genereaza aragazul.

Trebuie luata in calcul si departarea fata de geam. Atunci cand alegeti o hota care are o circulatie exterioara va trebui sa luati in calcul si distanta existenta intre geam si aragaz. Tubul de evacuare ar trebui sa nu fie mai mare de trei metri pentru ca altfel hota isi va pierde din eficienta.

 

Cum se alege cea mai buna hota de bucatarie dupa functiile pe care le are?

 

Sunt numeroase functii la care este bine sa se acorde atentie inainte ca decizia finala sa fie luata. Circulatia aerului reprezinta una din cele mai importante functii ale unei hote. Sunt hote care au circulatie exterioara si care pot absorbi aerul si mirosul pentru a le evacua in exteriorul camerelor cu ajutorul tuburilor suplimentare.

O alternativa este reprezentata de hotele care au reciclare si care absorb aerul, il filtreaza si il degaza in bucatarie. Ecestea sunt mai putin eficiente si utilizeaza filtre variate care se vor inlocui periodic.

 

Capacitatea de absorbtie defineste cea mai buna hota de bucatarie

 

Capacitatea de absorbtie maxima determina performanta hotei. Majoritatea hotelor au o capacitate mai mare de 400 mc/h dar exista si hote sub 200 mc/h. Atunci cand capacitatea este mai mare este mult mai bine dar vloare ideala va depinde de dimensiunile pe care le are bucatara.

Se calculeaza volumul camerei inmultind lungimea, latimea si inaltimea si apoi rezultatul se va inmulti cu un factor de 12 pentru a putea afla care este capacitatea ideala a hotei pentru o anumita bucatarie. Factorul 12 este numarul schimburilor de aer pe ora si se foloseste pentru cele mai complicate activitati care influenteaza hota.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – viteza de ventilatie

 

Inainte de a cumpara o hota determinati viteza de ventilatie dorita. Exista hote cu mai multe viteze si ar trebui evitate cele cu o singura viteza.

Explicatia este urmatoarea: in cazul in care vreti sa fierbeti oua la foc mic nu trebuie sa folositi toata capacitatea hotei de a absorbi aburul si puteti folosi o viteza mai mica. In felul acesta fiabilitatea hotei este mai buna si consumul de energie este mic.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – numarul de motoare

 

Numarul de motoare este de asemenea foarte important. Cele mai multe hote au un sinvur motor dar in magazine si gasesc si hote care au doua motoare. Ele sunt mai bune dar au si un pret mai mare iar ventilatoarele produc mai mult zgomot.

 

Cea mai buna hota de bucatarie – nivelul de zgomot

 

Nivelul de zgomot este de asemenea un detaliu important. Numarul de decibeli emisi de hota este cel care determina linistea din bucatarie si chiar din casa. In acest sens se recomanda hote de pana la 60 DB.

Acestea sunt cateva dintre criteriile de baza in functie de care ar trebui sa va alegeti hota de bucatarie.

Secovent este o firma ce activeaza pe piata si . Toate produsele noastre sunt realizate in fabrica proprie din materiale de calitate. Va oferim  instalatii de climatizaresisteme de ventilatiecosuri din otel galvanizatgrile de ventilatie (grile aerisire)tubulaturi circulareALPSPIROdin aluminiutubulaturi din tabla zincatatubulatura rectangularaizolatii pentru tevi, instalatii de climatizaretubulaturi pentru transportor pneumatictubulatura pentru desfumare. De asemenea avem mai multe tipuri de hote: hote insulahote piramidalehote de perete si hote tip snack sau pentru fast food. Secovent personalizeaza si fabrica in functie de dorinta clientului si cerintele lucrarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *