Universitatea de Stiinte Agronomice

Instalatie de ventilare

Instalatie de ventilareCamere curate si cosuri de fum.

Un proiect pe care l-am derulat este cel localizat in cadrul Unicersitatii de Stiinte Agronomice. Ne-am deplasat la locul lucrarii unde am realizat o evaluare preliminara a proiectului si, impreuna cu persoanele le  de decizie din cadrul universitatii, am decis implementarea planului de lucru.

Instalatie de ventilare – Derularea proiectului

In prealabil ni s-a cerut fabricarea tubulaturilor de ventilare pentru a putea reliza un plan organizat inca de la inceputul derularii lucrarii.  Au fost avute in vedere doua cladiri de 3 si 4 nivele. Constructia s-a realizat de la zero in baza unui proiect de executie, dupa care s-au fabricat tubulaturile de ventilatie si climatizare. A fost o lucrare de fabricare si montaj.

S-au realizat cosurile de fum pentru ambele cladiri, pe un diametru D 400 interior si D 500 exterior si o inaltime de 14 ml. Atat pentru sistemul de ventilatie, cat si pt cel de climatizare, s-au folosit urmatoarele produse: tubulatura rectan gulara, tubulatura circulara, tubulatura flexibila catre partile terminale ale sistemului, plenumuri, grile, ventiloconvectoare si centralele de tratare ale aerului.

Instalatie de ventilare – Finalizarea proiectului

De la centralele de tratare a aerului ce au fost montate pe acoperisurile cladirilor, ne-am racordat cu tubulaturile rectangulare, atat pe aspiratie, cat si pe refulare la cladire. Intre tubulatura si CTA au fost montate antivibrante pentru a nu permite propagarea vibratiilor pe tubulatura.

Tubulatura de pe acoperis a trebuit izolata cu vata minerala lamelara cu folie de aluminiu de 50 mm si apoi protejata mecanic cu tabla zincata, proces ce se cheam jachetare sau camasuiala. La ventiloconvectoare au fost montate plenumuri de aspiratie si refulare, acestea din urma, fiind izolate pentru eliminarea condensului. S-au realizat si glafuri, aticuri si balustrade.

La jumatatea proiectului ne-a fost solicitat de beneficiar sa ne ocupam de parte de glafuri si aticuri, apoi proiectul s-a extins si s-au realizat cosurile de fum si apoi camerele curate.

In camerele curate s-au realizat lucrari de climatizare utilizandu-se materiale antistatice.

Proiectul s-a finalizat cu succes si la scurt timp am fost solicitati pentru inca o lucrare in cadrul institutiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *