mentenanta cosuri de fum

Mentananta cosuri de fum Business Center

Mentenanta cosuri de fum – Interventie cosuri de fum

Pentru aceasta lucrare am fost solicitati sa realizam lucrari de mentenanta pentru instaltiile de cosuri de fum de la cladirea Business Center din Bucuresti. O astfel de interventie are un nivel de dificultate marit, deoarece necesita o atentie sporita asupra elementelor pe care instalatia le contine si capacitate de a aevalua si prezice eventualele probleme. Continue reading “Mentananta cosuri de fum Business Center”

instalatie de ventilatie

Instalatie de ventilatie Iridex

Instalatie de ventilatie, desfumare, climatizare.

Am fost solicitati sa realizam o lucrare la cladirea Iridex. Cladirea are 9 etaje si s-a realizat ventilatia si climatizarea. S-a inceput de la etajul doi (cladirea are si subsol 1 si 2 care deservesc parcarilor).

Lucrarea de instalatie a ventilatie si climatzarii s-a dovedit a fi una complexa, datorita structurii si arhitecturii cladirii, dar si e evenimentelor neprevazute ce au survenit in timpul efectuarii instalatiilor de ventilare si climatizare.

Instalatie de ventilatie, desfumare si climatizare – Datele proiectului

In partea de subsoluri au fost montate tubulaturile de desfumare, voleti la intrarea in fiecare saft, acesti voleti au rolul de a se deschide in caz de incendiu pentru a elimina in cel mai scurt timp fumul din spatiul respectiv.

Tubulatura de desfumare a fost ridicata pana sus pe acoperis realizata din tabla de 0,8 mm, si, la solicitarea  beneficiarului, pentru protectie la foc s-a ales solutia imbracarii in rigips rezistent la temperaturi inalte.

Nu a fost acceptata solutia noastra fiind o varianta mai scumpa, dar mai eficienta si anume izolarea cu vata minerala lamelara cu folie de aluminiu de 60 mm grosime cu rezistenta la foc 60 de minute. Aceasta solutie fiind, de asemenea, si agrementata pentru desfumari.

Instalatie de ventilatie, desfumare si climatizare – Montajul

S-a montat un ventilator  de presurizare in camera centralelor racordat prin tubulatura in zona de parter a cladirii.

La fiecare etaj s-a mers pe ideea montari unei centrale de tratare a aerului pentru climatizarea spatiului. De aici s-au racordat tubulaturi catre fiecare spatiu, in functie de specificitatea lor.

La 7 dintre etaje planurile au fost similare, doua etaje deservind pentru alta activitate.

Lucrarea a fost realizata cu succes. Termen de executie aprox 1 an. Termenul realistic de realizare a unei astfel de lucrari de o complexitate medie, ar fi fost de 3 luni de zile. Termenul s-a marit din cauza numeroaselor intarzieri.

Instalatie de ventilare

Universitatea de Stiinte Agronomice

Instalatie de ventilareCamere curate si cosuri de fum.

Un proiect pe care l-am derulat este cel localizat in cadrul Unicersitatii de Stiinte Agronomice. Ne-am deplasat la locul lucrarii unde am realizat o evaluare preliminara a proiectului si, impreuna cu persoanele le  de decizie din cadrul universitatii, am decis implementarea planului de lucru.

Instalatie de ventilare – Derularea proiectului

In prealabil ni s-a cerut fabricarea tubulaturilor de ventilare pentru a putea reliza un plan organizat inca de la inceputul derularii lucrarii.  Au fost avute in vedere doua cladiri de 3 si 4 nivele. Constructia s-a realizat de la zero in baza unui proiect de executie, dupa care s-au fabricat tubulaturile de ventilatie si climatizare. A fost o lucrare de fabricare si montaj.

S-au realizat cosurile de fum pentru ambele cladiri, pe un diametru D 400 interior si D 500 exterior si o inaltime de 14 ml. Atat pentru sistemul de ventilatie, cat si pt cel de climatizare, s-au folosit urmatoarele produse: tubulatura rectan gulara, tubulatura circulara, tubulatura flexibila catre partile terminale ale sistemului, plenumuri, grile, ventiloconvectoare si centralele de tratare ale aerului.

Instalatie de ventilare – Finalizarea proiectului

De la centralele de tratare a aerului ce au fost montate pe acoperisurile cladirilor, ne-am racordat cu tubulaturile rectangulare, atat pe aspiratie, cat si pe refulare la cladire. Intre tubulatura si CTA au fost montate antivibrante pentru a nu permite propagarea vibratiilor pe tubulatura.

Tubulatura de pe acoperis a trebuit izolata cu vata minerala lamelara cu folie de aluminiu de 50 mm si apoi protejata mecanic cu tabla zincata, proces ce se cheam jachetare sau camasuiala. La ventiloconvectoare au fost montate plenumuri de aspiratie si refulare, acestea din urma, fiind izolate pentru eliminarea condensului. S-au realizat si glafuri, aticuri si balustrade.

La jumatatea proiectului ne-a fost solicitat de beneficiar sa ne ocupam de parte de glafuri si aticuri, apoi proiectul s-a extins si s-au realizat cosurile de fum si apoi camerele curate.

In camerele curate s-au realizat lucrari de climatizare utilizandu-se materiale antistatice.

Proiectul s-a finalizat cu succes si la scurt timp am fost solicitati pentru inca o lucrare in cadrul institutiei.

instalatii de desfumare

Gradinita Jilava

Instalatii de desfumare – acest tip de lucrare necesita o atentie speciala asupra pozitionarii elementelor ce pot servi ca evacuare a fumului in caz de izbucnire a unui incendiu. Instalatiile pentru desfumare incaperilor sunt proiecte ce trebuie realizate in deplina cunostinta cu privire la campatibilitatea proiectului cu spatiile vizate.

Am fost solicitati sa realizam un proiect pentru Gradinita Jilava, ne-am deplasat la locul respectiv si am analizat cu atentie situatia. Fiind vorba de niste copii, a trebuit sa tinem cont de orice detaliu si circumstanta ce ar putea sa influenteze parametrii lucrarii.

Instalatii de desfumare – Profilul lucrarii

Lucrarea a avut ca scop realizarea unui sistem de tubulaturi  pentru desfumarea spatiilor din gradinita in cazul izbucnirii unui incendiu. Aceasta s-a realizat  prin:

Instalatii de desfumare – Materiale folosite

S-au folosit materiale de cea mai buna calitate si potrivite pentru a sustine un proiect de dificultate medie, dar cu importanta mare, in ceea ce priveste siguranta. Tubulatura de desfumare se realizeaza din tabla cu o grosime de minim 0.8mm, cu o grila de exterior montata la fata peretelui si conform solicitarii proiectantului o grila de interior.

Instalatii de desfumare – materiale folosite:

  • tubulaturi rectangulare din tabla zincata 0,8 mm, cu o dimensiune de 900×900 mm
  • coturi rectangulare
  • ventiltor pentru desfumare
  • volet si grila de exterior

Lucrarea ne-a solicitat doua zile si a fost realizata cu succes datorita ajutorului pe care l-am primit din partea clientilor nostrii si proiectului ce s-a desfasurat conform cu evaluarea initiala.

Secovent realizeaza instalatii de desfumare de complexitate medie si mare. Suntem o firma cu experienta in realizarea sistemelor de ventilatie si climatizare, de 20 de ani lucram in domeniu si avem toata instruirea necesara realizarii si celor mai dificile sisteme.

Fabricati si montati cu Secovent!

instalatii de exhaustare

Institutul Clinic Fundeni

Instalatii de exhaustare (evacuare aer viciat). Secovent a realizat o lucrare de exhaustare la Institutul Clinic Fundeni. In continuare va vom prezenta cate aspecte ale realizarii lucrarii de instalare a sistemului de exhaustare.

Instalatii de exhaustare – Scopul lucrarii

Inainte de a incepe un proiect trebuie stabiliti, initial, parametrii de lucru pentru ca lucrarea sa fie finalizata cu succes in termenul prevazut. Am fost solicitati pentru o evaluare a unor spatii din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Ne-am deplasat la institut unde am constatat ca exista o problema cu evacuarea aerului viciat din laboratoare.

Problemele erau destul de mari pentru ca, intr-un asemenea mediu, este foarte important sa se mentina o disciplina riguroasa a evacuarilor de gaze sau substante ce pot deveni nocive. S-a constata ca este necesara realizarea unei instalatii de exhaustare pentru a se preveni dispersia aerului viciat in aceste incaperi.

Interventia s-a realizat asupra “camerelor curate“, terminologie specifica laboratoarelor in care se lucreaza cu substante ce pot deveni periculoase pentru om. “Camera curata” este un spatiu de laborator in care se fac diferite experimente sau se lucreaza cu substante nocive. In aceste camere se incearca limitatea si controlul contaminarii cu particule ale aerului ce pot compromite integritatea spatiului respectiv,

Instalatii de exhaustare – Elemente de montaj folosite

Pentru aceasta lucrare a fost necasara folosirea unei instalatii de tubulaturi din inox pentru a realiza o cat mai buna evacuare pentru “camerele curate” ale laboratorului de analiza. Aceste tubulaturi de inox au fost deja montate la hotele deja existente (dar neamenajate corespunzator) din laboratoare.

Au fost folosite tubulaturi circulare de inox cu coturi de 90 si 45 grade, iar la parte finala, grile de exterior circulare. In zona de laboratoare se faceau analizele si se creau mirosuri datorita imbinarii substantelor. Acestea erau captate de hota prin intermediul unui ventilator si apoi treceau printr-o cutie filtranta la care s-a racordat tubulatura si a fost redirectionata spre exteriorul cladirii. Pentru acest lucru au fost necesare realizarea unor lucrari de carotare.

Astfel s-a realizat o instalatie de exhaustare pentru evacuarea aerului viciat din laboratoare, iar acum zonele de evacuare (instalatii de exhaustare) sunt functinale la parametrii normali. Lucrarea a fost realizata cu succes si nu au fost probleme cu instalatia de exhaustare.