Hota de bucatarie

hota de bucatarie

Hota de bucatarie – Exista mai multe considerente pe baza carora ar trebui cumparata o hota de bucatarie iar noi va recomandam ca atunci cand aveti bugetul disponibil sa optati doar pentru o hota de bucatarie profesionala iar daca situatia o impune sa cumparati o hota de bucatarie puternica care sa faca fata volumul de aer din incapere emis in timpul gatitului.

Retineti inca de la inceput faptul ca daca va cumparati o hota care nu face fata nu aveti practic ce sa ii faceti si va trebui sa cumparati una noua, deci veti avea o investitie in plus.

Va mai oferim  instalatii de climatizaresisteme de ventilatiehote profesionale de ventilatiecosuri de fum din inox si din otel galvanizatgrile de ventilatie (grile aerisire)tubulaturi circulareALPSPIROdin aluminiutubulaturi din tabla zincatatubulatura rectangularaizolatii pentru teviinstalatii de climatizaretubulaturi pentru transportor pneumatictubulatura pentru desfumare. De asemenea avem mai multe tipuri de hote: hote insulahote piramidalehote de perete si hote tip snack sau pentru fast food.

 

Hota de bucatarie – hote integrate in tavan sau in dulapuri

 

Asa cum spune si numele lor, hotele incorporabile sunt pentru cei care vor sa mascheze cat mai bine hota de bucatarie performanta pe care o au instalata. Chiar si atunci cand aveti  hote de bucatarie puternice sau hote de bucatarie profesionale le puteti integra in dulapuri sau in pereti pentru a le masca.

Fie ca este vorba despre integrarea hotei in dulapul aflat deasupra suprafetei pentur gatit sau direct pe tavan sunt mai multe modele din care puteti sa alegeti astfel incat functionalitatea sa fie una buna.

 

Hota de bucatarie – hote telescopice

 

In momentul in care cautati hote de bucatarie pe colt puteti gasi modele interesante de hote telescopice pe care sa le utilizati. Hotele telescopice sunt utile in special in bucatariile mici.

Se pot gasi in categoria de produse hote de bucatarie din inox si sunt hote de bucatarie eficiente care vor functiona foarte bine. Tot ce trebuie este sa fie cu evacuare.

 

Hote de bucatarie – hotele de tip insula

 

Daca va amenajati o bucatarie mare atunci o hota de bucatarie insula amplasata in mijlocul camerei unde aveti instalata o plita este perfecta.

Alegeti o hota de bucatarie cu filtru chiar si atunci cand aceasta este cu evacuare pentru ca filtrele au rolul de a impiedica depunerile de grasimi direct pe circuitele electrice. De obicei toate aceste modele au conducte telescopice care se pot ajusta tinand cont de inaltimea pe care o are tavanul.

 

Hota de bucatarie – circulatia aerului

 

Sunt doua tipuri de hote pentru bucatarie in functie de modul in care acestea pot circula aerului: cele care au aerisire exterioara si se numesc hote cu evacuare sau cele care nu au evacuare exterioara si se numesc hote cu recirculare.

Primele dintre ele sunt de fapt cele mai eficiente pentru ca vor evacua aerul poluat existent in bucatarie care este plin de mirosuri si de grasimi in exterior pentru ca in interior sa intre un aer proaspat.

 

Hota de bucatarie – avantajele oferite pe timpul verii de hotele cu evacuare

 

Vara va veti dori sigur un model de hota cu evacuae exterioara pentru ca ele elimina aerul cald si aburul si racest efectiv bucataria.

Pe timpul iernii insa o parte din aerul de afara intra in bucatarie. Exista insa si modele de hote care permit ca fluxul de aer sa fie blocat din afara catre interior utilizand o clapeta speciala.

 

Hota de bucatarie – de ce nu sunt bune hotele fara evacuare?

 

Nu este suficient sa instalati in casa o hota de bucatarie din inox fara evacuare pentru ca totul sa maerga bine. De exemplu daca aveti nevoie de un produs din categoria hota de bucatarie restaurant nu este suficient sa cumparati hote de bucatarie rustice care sa nu asigure evacuarea si sa se bazeze exclusiv pe aspect. In restaurante aveti nevoie clar de o hota puternica cu evacuare.

Chiar daca hotele care au filtrare interna se instaleaza mai usor si nu au nevoie ca plita sa fie amplasata pe un perete exterior parand o alternativa perfecta a plitelor care au aerisire externa, in realitate eficienta lor este scazuta pentru ca nu elimina in mod corespunzator mirosurile si filtrele vor trebui schimbate foarte des ceea ce implica un cost suplimentar considerabil pe intreaga durata de viata a produslui.

 

Hota de bucatarie – hotele mixte

 

Sunt si hote care au circulatie mixta si ele pot fi comutate din cand in cand pe filtrare sau doar pe evacuare. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton. Ele sunt ceva mai scumpe dar acest lucru este usor de inteles pentru toata lumea.

 

Hota de bucatarie – conteaza marimea bucatariei?

 

Atunci cand cumparati o hota de bucatarie marimea spatiului pe care trebuie sa il deserveasca este foarte importanta. Chiar daca pare incredibil pentru unele persoane, dimensiunile spatiului in care aerul va fi miscat sunt extem de importante si determina modelul potrivit de hota.

Performanta de ventilare si volumul maxim ce poate ci circulat de catre hota determina de cate ori poate hota sa filtreze aerul din incapere intr-o ora. Hotele slabe for luca ori la viteza maxima ceea ce le va scurta perioada de viata si vor produce un zgomot deranjant in timpul functionarii, fie va esua in incercarea de a elimina mirosurile neplacute existente in bucatarie.

 

Hota de bucatarie – cum se alege latimea hotei?

 

Este important ca pentru o hota de bucatarie sa alegeti modele cu cativa centimentri mai mari pe fiecare parte decat plita deoarece aerul cald tinde sa se imprastie pe masura ce se ridica iar hota va fi mai eficienta daca acopera mai bine suprafata plitei.

Atunci cand alegeti modele incorporate tineti cont de dimensiunile mobilierului in care hota va fi montata, pentru a beneficia de eficienta maxima de la produsul cumparat.

 

Hota de bucatarie informatii suplimentare

 

Atunci cand vreti sa cumparati o hota buna puteti folosi in cautari si expresiile hota de bucatarie inox, hote de bucatarie inox daca sunteti interesati de hotele profesionale din inox sau hota de bucatarie recomandari cand aveti nevoie de recomandari in ceea ce priveste cel mai bun model de hota, respectiv hota de bucatarie pret si hota de bucatarie preturi daca pretul reprezinta un factor de decizie.

De asemenea se pot dovedi utile si expresiile hota bucatarie buna, hota bucatarie dubla, hota bucatarie decorativa, hota bucatarie deschisa, hota bucatarie open space, hota bucatarie oferte, oferta hota de bucatarie si cat consuma o hota de bucatarie atunci cand faceti cautari intense pentru cel mai bun produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *