ventilatie cu recuperare de caldura

Ventilatie cu recuperare de caldura pentru case si apartamente

Ventilatie cu recuperare de caldura pentru case si apartamente – Cu fiecare ocazie poti cauta instalatii noi si eficiente pentru a imbunatati nu numai aspectul, cat si modul in care functioneaza lucrurile in casa. Iar un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este un exemplu de investitie esentiala pentru casa ta. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Ventilatie cu recuperare de caldura –  Importanta

In cazul lipsei unui astfel de sistem, ventilatia in casa se realizeaza prin deschiderea geamurilor. Totusi, mai ales in sezonul rece, aceasta solutie poate insemna pierderi mari de caldura.
Si tocmai pentru a evita aceste pierderi este recomandat sa apelezi la solutia instalarii unei centrale de ventilatie cu recuperare a caldurii. Iar modul in care aceasta functioneaza este unul simplu si eficient.
Aerul vechi, care devine deja greu de respirat, este evacuat si in locul sau intra aer proaspat, intregul proces desfasurandu-se fara a exista pierderi de caldura. Mai mult decat atat, in momentul in care aerul proaspat intra in casa, caldura este automat transferata acestuia. Astfel, in momentul aerisirii, nici tu si nici cei apropiati nu veti resimti niciun disconfort din punct de vedere termic.

Ventilatie cu recuperare de caldura – Principalele avantaje

Pentru orice investitie pe care o faci in casa este indicat sa analizezi daca aceasta te pune in avantaj pe termen lung, si nu neaparat in acel moment. Spre exemplu, poti investi intr-o solutie de ventilare ieftina, dar care pe termen lung sa consume mult mai multa energie decat ai consuma in mod normal.
Sau, poti investi intr-o instalatie de ventilatie cu recuperare de caldura cu mai multe caracteristici si care, pe termen lung sa te ajute la diminuarea consumului de energie si, implicit, la reducerea facturii la curent.
In acest mod vei simti ca pretul unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura se va dovedi a fi unul redus comparativ cu beneficiile pe care acest sistem ti le va oferi pe viitor.
ventilatie cu recuperare de caldura
ventilatie cu recuperare de caldura

Ventilatie cu recuperare de caldura – Tipuri de tubulaturi

Pe piata exista mai multe tipuri de tubulaturi recomandate pentru centrala de ventilatie cu recuperare de caldura, acestea fiind:
– Tubulatura pentru ventilatie industriala
– Tubulatura pentru ventilatie centrala termica la case
– Tubulatura pentru ventilare centrala termica la blocuri
– Tubulatura pentru ventilatie centrala la hale
– Tubulatura pentru centrala de ventilatie la restaurante
Totusi, in momentul in care aerul poluat provine din exterior, spre exemplu de la noxele produse de masini, calitatea aerului din interior se deterioreaza intr-un mod mai rapid si mai periculos. Iar in acest caz tubulaturile de ventilatie nu sunt singurele obiecte necesare pentru instalarea unei centrale de ventilatie cu recuperare caldura, fiind nevoie si de alte dispozitive pentru a trata si filtra aerul.
De aceea, este important sa te consulti cu echipa cu care alegi sa colaborezi pentru a stabili care sunt dispozitivele care trebuie sa fie instalate si, mai ales, care este pretul ventilatiei cu recuperare caldura de care ai nevoie.

Ventilatie cu recuperare de caldura – Ventilatia cu recuperare de caldura pentru case

Ventilarea unei case reprezinta un lucru extrem de important atat pentru a avea o casa aerisita si ferita de bacterii, cat si pentru a te proteja impotriva unor incidente neplacute precum incendiile.
Un sistem de ventilatie pentru casa cu recuperare de caldura trebuie achizitionat in urma consilierii cu persoane autorizate si specializate in acest domeniu. In functie de structura casei si de suprafata acesteia, vor fi necesare anumite tubulaturi pentru ventilatia cu recuperare de caldura.
Apoi, in intreaga ta casa va exista un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura. In timpul anotimpului rece, o mare parte a caldurii din aerul cald va fi transferata catre aerul rece. Pe de alta parte, in timpul sezonului cald, ventilatorul functioneaza in sens opus, ceea ce inseamna ca raceste aerul cald care intra pentru a reduce acel disconfort termic specific sezonului.
Pretul unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura nu trebuie sa reprezinte neaparat aspectul definitoriu in functie de care sa alegi sistemul pe care il vei instala. In final oricum acesta te va ajuta sa economisesti, in special iarna, aproape 70% din caldura pe care ai fi pierdut-o in mod normal.
ventilatie cu recuperare de caldura
ventilatie cu recuperare de caldura

Ventilatie cu recuperare de caldura – Caldura pentru apartamente

Pentru a iti asigura sanatatea, dar si bunastarea ta si a celor dragi este necesar sa intelegi modul in care circula fluxul de aer in apartamentul tau.
Cu atat mai mult in cazul in care locuiesti la bloc, unde nu intotdeauna te poti bucura de beneficiile unei centrale proprii, caldura oferita de la regia de distributie a energiei termice din orasul tau poate sa nu fie intotdeauna satisfacatoare. Si pentru a salva o parte cat mai mare din aceasta in momentul aerisirii este recomandat sa apelezi la utilitatea ventilatiei cu recuperare de caldura pentru apartament.

Ventilatie cu recuperare de caldura – Cat costa un astfel de sistem

De in general se ia in calcul costul unei viitoare achizitii pentru a stabili daca aceasta merita investitia sau nu, este bine sa nu uiti faptul ca pretul ventilatiei cu recuperare de caldura este unul care se va amortiza in timp.
Sigur ca pe piata exista mai multe oferte de preturi pentru sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, insa calitatea acestora reprezinta factorul care face diferenta. O centrala de ventilatie cu recuperare de caldura eficienta si calitativa te va ajuta ca pe viitor sa economisesti mai multa energie si sa reduci costul facturilor.
Pe de alta parte,  o centrala de ventilatie cu recuperare caldura care nu este facuta din cele mai bune materiale sau care nu este instalata in mod corespunzator, nu iti va oferi niciun beneficiu din punct de vedere financiar. Astfel nu vei simti amortizarea pretului centralei de ventilatie si nici costul facturilor nu va suferi modificari.
Pentru a face cele mai bune decizii in ceea ce priveste alegerea ventilatiei cu recuperare de caldura pentru locuinta ta este recomandat sa apelezi la cei mai buni specialisti. Calitatea materialelor si modul de instalare a acestora vor influenta modul de functionare, precum si durata de timp in care te vei putea bucura de achizitia realizata.
ventilatie cu recuperare de caldura
ventilatie cu recuperare de caldura

Ventilatie cu recuperare de caldura – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “ventilatie cu recuperare de caldura“, “ventilatie cu recuperare de caldura pret” sau “ventilatie cu recuperare de caldura apartament“, “ventilatie casa cu recuperare de caldura” ori “cat costa un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura“, “sistem de ventilatie cu recuperare de caldura“,
Alte cautari similare: sistem de ventilatie cu recuperare de caldura pret, centrala de ventilatie cu recuperare de caldura, sistem de ventilatie cu recuperare de caldura preturi, instalatie de ventilatie cu recuperare de caldura, centrala ventilatie cu recuperare caldura pret, ventilatie cu recuperare caldura pret, sistem ventilatie cu recuperare de caldura, sistem ventilatie cu recuperare de caldura pret, ventilatie centrala, ventilatie centrala termica, centrala ventilatie cu recuperare caldura, centrala ventilatie cu recuperare caldura pret, ventilare centrala termica, centrale ventilatie cu recuperare, centrala de ventilatie, centrala ventilatie cu recuperare de caldura, centrala de ventilatie pret
Suna acum pentru a te interesa de disponibilitate si de pretul sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura!
ventilatie bucatarii profesionale

Ventilatie bucatarie profesionala

Ventilatie bucatarie profesionala – Inainte de amenajarea unui spatiu, indiferent de utilitatea acestuia si de scopul pe care il are, trebuie sa tii cont de asigurarea unei bune sigurante, a unui confort termic potrivit, precum si a unei aerisiri optime. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Iar acest lucru este valabil fie ca este vorba despre propria locuinta, despre un spatiu industrial sau o cladire de birouri. Si, cu atat mai mult trebuie sa asiguri o buna ventilatie unei bucatarii profesionale.

 

Ventilatie bucatarie profesionala – Importanta asigurarii unei bune aerisiri

 

O bucatarie profesionala a unui restaurant reprezinta in primul rand un loc unde se gateste o cantitate si o diversitate mare de mancare, pe durata unui timp lung si constant.

Pentru a mentine o aerisire corespunzatoare a intregii incaperi, necesitatea unor sisteme de ventilatie a bucatariei este usor de inteles. Spatiul trebuie sa fie respirabil atat pentru sanatatea persoanelor care lucreaza acolo, cat si pentru a garanta o calitate buna a produselor preparate.

In plus, diverse incidente se pot petrece oricand, mai ales in cadrul unui spatiu in care sunt utilizate des aragazele si cuptoarele. Iar printr-un sistem de ventilatie corespunzator vei impiedica ca astfel de neplaceri sa afecteze intreaga afacere. Cu siguranta pretul unei bucatarii profesionale nu este unul foarte mic, iar pagubele care se pot produce pot fi insemnate.

ventilatie bucatarii profesionale
ventilatie bucatarii profesionale

 

Ventilatie bucatarie profesionala – Scopul sistemelor

 

In general, sistemele de ventilatie indeplinesc mai multe roluri, precum:

 1. Ventilarea cu rol igienic – are loc in cazul spatiilor care contin degajari nocive si unde, in

paralel, este importanta asigurarea unui aer curat. In aceste cazuri, sistemul de ventilatie are rolul de a evacua aerul poluat si de a-l inlocui cu unul proaspat.

 1. Ventilarea pentru confort – aceasta are loc tocmai in spatii precum bucatariile

profesionale, unde este necesar sa se asigure conditii optime de munca si de viata pentru persoanele din interior.

Cu ajutorul sistemelor de ventilatie a fast-food-urilor sau a restaurantelor sunt reduse la maximum degajarile de caldura si mirosuri, iar parametrii de temperatura si umiditate se mentin la valori optime.

 1. Ventilatia cu rol tehnologic – aceasta are rolul de a asigura o buna functionalitate in cazul unor procese industriale. Din categoria aceasta fac parte si sistemele de ventilatie a bucatariilor unde se folosesc cazane, cuptoare si alte astfel de aparaturi.
 1. Ventilarea cu rol de protectie – aceasta are rolul de a elimina pericolul unei explozii sau a unui incendiu.
 2. Ventilarea de avarie – aceasta are loc in cazul spatiilor in care se pot acumula instantaneu cantitati mari de substante inflamabile sau toxice.

 

Ventilatie bucatarie profesionala – Tubulatura de inox pentru ventilare

 

Sistemul de ventilatie a bucatariei este recomandat sa contina tubulatura din inox, aceasta fiind recunoscuta ca avand cea mai buna calitate.

Printre principalele avantaje ale tubulaturii din inox amintim:

 • rezistenta sporita la coroziune
 • rezistenta la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate, nefiind inflamabila
 • asigurarea unui grad ridicat de etanseitate

O discutie cu experti in acest domeniu despre cele mai importante caracteristici ale tubulaturii din inox te va convinge de ce este bine sa alegi aceasta varianta pentru asigurarea unei bune ventilatii pentru bucatarie.

Printre cele mai intalnite utilizari ale tubulaturii din inox se numara cosurile pentru seminee, diverse instalatii de transport al lichidelor sau de evacuare a fumului, precum si in cazul ventilatiilor si instalatiilor de aer conditionat ori in cazul existentei unor hote industriale sau a racordurilor pentru cuptoare.

ventilatie bucatarii profesionale
ventilatie bucatarii profesionale

 

Hote pentru ventilatia unei bucatarii profesionale

 

Printre echipamentele profesionale de bucatarie pe care trebuie sa le achizitionezi se numara si alegerea unor hote de calitate, din inox.

In ziua de astazi au aparut sisteme moderne pentru dotarea unei bucatarii profesionale care ajuta la evacuarea aerului poluat, a mirosurilor si a aburului din bucatarie. Iar acestea sunt caracterizate atat printr-un design deosebit, cat si printr-o buna calitate si eficienta, potrivindu-se intr-un mod armonios cu orice bucatarie profesionala.

Hotele profesionale, cunoscute si sub denumirea de hote industriale, reprezinta o alegere inspirata pentru ventilatia unei bucatarii in care procesele de gatire si coacere au loc in mod constant.

Aceste hote profesionale sunt de mai multe tipuri:

 • hota de perete
 • hota piramidala
 • hota de tip snack
 • hota insula

Totodata, puterea unei hote profesionale poate fi diferita in functie de numarul motoarelor pe care aceasta le are in componenta sa. In general, mare parte din aceste hote profesionale au doua motoare si o viteza de absorbtie impartita in 2 si pana la 4 trepte de viteza.

In ceea ce priveste pretul unei hote pentru bucatarie profesionala din inox, acesta este cu cateva procente mai mare comparativ cu costul unei hote din metal. Insa, o hota din inox este o investitie buna pe termen lung, tinand cont ca aceasta isi pastreaza calitatea si aspectul pentru o buna perioada de timp.

Alegerea tipului ideal pentru un anumit spatiu se face atat in functie de suprafata acestuia, cat si de caracteristicile si amplasarea celorlalte elemente care fac parte din aparatura unei bucatarii profesionale.

Pentru o buna functionare, fabricarea, montarea si intretinerea unor hote profesionale reprezinta pasi ce trebuie facuti doar de persoane autorizate si experte in acest domeniu.

 

Ventilatie bucatarie profesionala  – O alegere mai mult decat inspirata

 

Dupa cum am precizat si anterior, asigurarea unei bune ventilatii a bucatariei profesionale prezinta numeroase avantaje pe care este indicat sa le iei in calcul.

Confortul, igiena si mai ales siguranta sunt principalele elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand amenajezi o astfel de bucatarie. Tine cont si de faptul ca preturile unei bucatarii profesionale sunt unele destul de ridicate, iar riscul ca elementele din componenta sa sa sufere diferite probleme tehnice trebuie reduse pe cat posibil.

In plus, incearca sa te orientezi spre materiale si produse de calitate pentru tot ceea ce achizionezi, in special in ceea ce priveste sistemul de ventilare a bucatariei profesionale. Materialele de o inalta calitate si realizarea unui montaj fara greseli iti pot asigura o folosire a tuturor elementelor achizitionate pentru o perioada de timp indelungata.

Daca te intereseaza cat costa o bucatarie profesionala pentru a fi ventilata in mod corespunzator, ia legatura cu o echipa de specialisti pregatita sa raspunda in cel mai bun mod tuturor nevoilor tale.

ventilatie bucatarii profesionale
ventilatie bucatarii profesionale

 

Ventilatie bucatarie profesionala – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “ventilatie bucatarie“, “ventilatie bucatarie profesionala” sau “ventilare bucatarie“, “sistem ventilatie bucatarie” ori “sisteme ventilatie bucatarie“, “ventilatie pentru bucatarie“.

Alte cautari similare:  “bucatarie profesionala restaurant“, “bucatarie profesionala pret“, “bucatarie profesionala inox“, “dotare bucatarie profesionala“, “aparatura de bucatarie profesionala“, “echipamente de bucatarie profesionala“, “cat costa o bucatarie profesionala“, “bucatarii profesionale preturi“, “ventilatie fast food“.

ventilatie beci si subsol

Ventilatie beci si subsol

Ventilatie beci si subsol – Siguranta reprezinta cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont, fie ca este vorba despre siguranta propriei case, fie ca ne referim la un spatiu de birouri sau orice alta astfel de cladire. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Iar asigurarea sigurantei trebuie sa includa toate incaperile unui spatiu, nu numai pe cele principale si care sunt si cel mai des utilizate.De aceea, asigurarea unui sistem de ventilatie a beciului este si ea extrem de importanta.

 

Ventilatie beci si subsol – Necesitatea ventilatiei

 

Ventilarea corecta a oricarui spatiu inchis te poate scuti de numeroase incidente mai putin placute, precum aparitia si extinderea unui incendiu.

Spre exemplu, in cazul in care se declanseaza un incendiu la subsolul casei, iar spatiul respectiv nu este ventilat in mod corespunzator, focul poate cuprinde rapid intreaga locuinta. Iar pagubele materiale pot fi insemnate. Si pentru a evita astfel de situatii este necesar sa asiguri o buna ventilatie a beciului sau a subsolului.

Pe langa acest beneficiu, un sistem de ventilatie la beci este util pentru a asigura pastrarea unui aer la o temperatura specifica. In general, beciurile sau subsolurile sunt folosite pentru depozitarea anumitor alimente de consum. Iar temperatura din interiorul lor trebuie sa fie una normala spre rece.

Astfel, printr-o buna ventilatie a beciului sau a subsolului se va pastra o temperatura optima atat iarna, cand afara este foarte frig, cat si vara cand temperaturile din exterior sunt mult prea ridicate.

ventilatie beci si subsol
ventilatie beci si subsol

 

Tipuri de sisteme de ventilatie a beciului

 

Inainte de a incepe orice tip de lucrare pentru casa ta sau pentru orice alt spatiu pe care il detii, este indicat sa cunosti cateva detalii tehnice despre respectivul proces. Chiar daca nu vei fi tu cel care va executa pasii pentru asigurarea ventilatiei beciului, o scurta informare anterioara va fi de mare ajutor.           

In primul rand, este important sa stii ca, in functie de modul in care este realizata, ventilatia poate fi de doua tipuri:

 1. Ventilatie naturala. Aceasta este realizata prin intermediul modului in care circula aerul

prin diverse deschideri sau sisteme de ventilare din cadrul structurilor de constructie. Ventilatia naturala in beci se poate realiza prin constructia unui canal ce permite circularea aerului din exterior in interior in mod natural.Totodata, aceasta ventilare naturala in subsol sau beci se realizeaza fara a exista riscul patrunderii apei in spatiul respectiv.

 1. Ventilatie mecanica. Aceasta se realizeaza preponderent prin intermediul ventilatoarelor care ajuta la punerea in miscare a aerului, prin aspirarea sau refularea acestuia.

In acest sens, sistemele de ventilare pot fi de mai multe feluri:

 • Sistem de ventilare partiala – acesta asigura ventilarea pentru o anumita zona dintr-un spatiu cu o suprafata foarte mare
 • Sistem de ventilare locala – acesta actioneaza doar pentru sursa de degajare intr-o incapere
 • Sistem de ventilare generala – acesta asigura ventilatia pentru o intreaga incapere, determinand miscarea volumului de aer
 • Sistem de ventilare mixta – acesta are loc prin aplicarea simultana atat a ventilatiei generale ori partiale, cat si a celei locale, in cazul in care este necesar

 

Care sunt accesoriile necesare asigurarii ventilatiei beciului si subsolului

 

Pentru a asigura o buna ventilatie in beci este necesara montarea unor accesorii care sa transporte intregul volum de aer. Acestea trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate si sa fie potrivite spatiului in care vor fi montate.

Astfel de tubulaturi si ventilatoare se pot gasi in mai multe tipuri si variante. Alegerea modelului corect pentru nevoile tale se face in functie de mai multe aspecte, precum suprafata spatiului sau astfel de detalii tehnice.

Echipa de profesionisti care iti va asigura montarea si mentenanta intregului proiect este cea in masura sa aleaga accesoriile potrivite pentru o buna ventilare a subsolului. Insa, pentru a fi bine informat, iata care sunt cateva dintre aceste produse:

 • Tubulatura, reprezentand reteaua tevilor ce vor fi montate, este cu siguranta principalul

produs care trebuie luat in calcul pentru asigurarea ventilarii subsolurilor. Tubulatura poate fi rectangulara sau circulara, din ALP, inox, aluminiu sau tabla zincata.

 • Pe langa tubulatura propriu-zisa, mai sunt necesare diferite accesorii precum cot,

reductor, canal, coltar sau ramificatie. Acestea, la randul lor, pot fi rectangulare sau circulare, in functie de tipul de tubulatura necesar.

 

 

Asigurarea mentenantei pentru sistemele de ventilatie a beciurilor

 

Montarea unui sistem de ventilare a beciului nu presupune o colaborare cu echipa de specialisti doar pentru momentul respectiv. Aceste sisteme de ventilatie pentru beciuri presupun o atentie sporita din partea unor experti pentru ca tu sa te poti bucura de un rezultat calitativ pentru cat mai mult timp.

Oricat de corect ar fi realizata instalatia sistemului de ventilatie, anumite componente ale acestuia se pot deteriora in timp. Iar verificarile ulterioare sunt esentiale pentru ca sistemul sa functioneze in continuare in parametri normali. In plus, daca anumite componente uzate nu sunt inlocuite la timp, acestea pot afecta intregul sistem de ventilatie a beciului.

ventilatie beci si subsol
ventilatie beci si subsol

 

Alegerea corecta a sistemului de ventilare si a echipei de montaj

 

Alegerea propriu-zisa a sistemului de ventilatie a subsolului nu este una foarte grea, insa este recomandat sa apelezi la sfatul unor persoane specializate in acest domeniu. In plus, acorda o mare atentie materialelor si altor caracteristici ale sistemului ales. In acest fel vei fi sigur ca faci o investitie de viitor si ca alegerea facuta va raspunde nevoilor pe care le ai.

O echipa buna de specialisti va sti sa te indrume in mod corespunzator pe tot parcursul procesului. Incepand de la faza de alegere a sistemului de ventilatie a subsolului, continuand cu faza de montare a acestuia si pana la asigurarea mentenantei pe o lunga perioada de timp, aceasta trebuie sa iti asigure intregul sprijin.

Informeaza-te, cere sfaturi si analizeaza cu atentie orice alegere facuta. Tine cont de faptul ca daca alegerea facuta nu este corespunzatoare spatiului pentru care ai nevoie, nu vei reusi sa obtii rezultatele dorite. De exemplu, nu este recomandat sa alegi un sistem de ventilatie pentru beci care sa poata face fata unei intregi hale. Puterea acestuia este prea mare si, pe langa disconfortul de care vei avea parte, iti va genera si costuri mult prea mari.

 

Ventilatie beci si subsol – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “ventilatie beci“, “ventilatie beciuri” sau “ventilatie naturala beci“, “sisteme ventilatie beci“, “ventilare beci” ori”ventilatie in beci“, “ventilatie la beci“, “sistem ventilatie beci“, “ventilatie subsol“, “ventilare subsol“, “ventilare subsoluri“, “ventilare naturala subsol“, “sistem ventilatie subsol“.

tubulatura aerisire si evacuare gaze

Tubulatura aerisire si evacuare gaze

Tubulatura aerisire si evacuare gaze – Asigurarea unei bune aerisiri a casei sau a oricarui tip de spatiu este extrem de importanta pentru igiena, confort si siguranta. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Pe de o parte, tubulatura realizata in scopul aerisirii iti va permite sa mentii o casa curata, fiind totodata utila pentru a pastra caldura existenta in casa, transferand-o aerului proaspat introdus.

Pe de alta parte, tubulatura pentru gaze arse reprezinta o solutie simpla si eficienta pentru evacuarea substantelor nocive, asigurand totodata o etansare foarte buna, lucrul necesar mai ales pentru protectia familiei tale.

 

Tubulatura pentru aerisire si evacuare gaze – Prezentare tipuri de produse

 

Tubulatura pentru evacuarea fumului sau a aerului poluat dintr-un spatiu reprezinta principala achizitie care trebuie facuta in momentul in care decizi sa investesti intr-un sistem de ventilatie.

Tubulatura poate fi de doua tipuri:

 1. Tubulatura rectangulara
 2. Tubulatura circulara

Alegerea modelului este recomandat sa fie facuta de catre persoanele specializate, in functie de nevoile tale si de anumite specificatii ale spatiului respectiv.

tubulatura aerisire si evacuare gaze
tubulatura aerisire si evacuare gaze

 

Tubulatura pentru aerisire si evacuare gaze – Tubulatura pentru aerisire rectangulara

 

Pe langa tubulatura in sine, mai sunt necesare alte cateva accesorii pentru ca aceasta sa poata functiona in conditii optime. Printre acestea se numara coturile, reductorul, canalele, coltar, ramificatie si alte astfel de obiecte. Desigur, in functie de tubulatura, si acestea trebuie sa fie rectangulare.

Fie ca proiectul necesita tubulatura pentru aerisire, fie ca este nevoie de tubulatura pentru incalzire si obtinerea unui aer cald, acest tip se potriveste oricaror nevoi.

 

Tubulatura pentru aerisire si evacuare gaze – Tubulatura circulara

 

Tubulatura circulara poate fi din ALP, aluminiu, inox sau zinc, toate fiind ideale pentru sistemele de ventilare, de climatizare, de exhaustare, de desfumare sau desprafuire.

Iar pentru mediile in care este degajata o cantitate mare de caldura, tubulatura pentru aer cald ideala este cea din inox sau zinc.

Fie ca esti in cautarea tubulaturii pentru centrale termice, a tubulaturii pentru semineu sau chiar a unei tubulaturi pentru o soba de decor, este recomandat sa te orientezi catre cea fabricata din inox sau zinc. Insa, aceste tipuri sunt utile si in rolul de tubulatura pentru sobele pe lemne.

Printre cele mai frecvente domenii in care tubulatura circulara este aplicata se numara industria de petrol si gaze pentru transportarea lichidelor, a gazelor si a altor astfel de substante sau in cazul montarii conductelor de gaz, apa si incalzire

Totodata, tubulatura circulara din zinc este foarte des utilizata pentru ventilatie atat in cadrul instalatiilor industriale, cat si in cele casnice datorita numeroaselor sale avantaje.

 

 

Tubulatura pentru aerisire si evacuare gaze – Alegerea potrivita

 

Pentru a fi sigur ca produsele alese se potrivesc cat mai bine nevoilor de ventilatie sau climatizare necesare pentru un anumit spatiu, este indicat sa realizezi tubulatura la comanda. In acest mod, fiecare produs si accesoriu se va face respectand intocmai masuratorile de la fata locului, iar posibilitatea de a aparea diverse probleme va fi una minima.

In plus, acorda o mare atentie si calitatii materialelor utilizate in fabricarea produselor achizitionate, precum si modului in care tubulatura si restul componentelor sunt montate. Astfel te vei bucura de un rezultat pe masura asteptarilor, care sa functioneze cat mai bine si care sa reziste o perioada cat mai lunga de timp.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “tubulatura aer“, “tubulatura aer cald“, “tubulatura aerisire“, “tubulatura centrale termice“, “tubulatura evacuare fum“, “tubulatura gaze arse“, “tubulatura incalzire aer cald“, “tubulatura la comanda“, “tubulatura sobe lemne“, “tubulatura semineu, tubulatura soba“.

sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

Sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

Sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti – Fumul si gazele fierbinti pot fi elemente extrem de periculoase atunci cand nu exista un sistem potrivit prin care acestea sa poata fi evacuate. Crearea unui sistem sigur si eficient prin care sa se realizeze eliminarea imediata a substantelor nocive si periculoase din spatiile inchise este esentiala. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Consulta cu atentie toate caracteristicile materialelor si produselor pe care le achizitionezi pentru montarea unui astfel de sistem si informeaza-te inainte referitor la tot ceea ce presupune alegerea unor tubulaturi si a unor ventilatoare potrivite.

 

Necesitatea sistemelor de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

 

Astfel de sisteme care permit eliberarea gazelor si a fumului dintr-o incapere sunt utilizate in cadrul unor tehnologii denumite desfumare si exhaustare.

Exhaustarea reprezinta un proces prin care fumul sau gazele sunt aspirate si evacuate dintr-un spatiu interior cu ajutorul unui ventilator, cunoscut si sub denumirea de exhaustor. Astfel, ventilatorul de fum sau de gaze extrage acumularile periculoase printr-o tubulatura speciala instalata.

Asemenea exhaustarii, si desfumarea este o tehnologie prin care sunt aspirate fumul si caldura excesiva, care poate fi parte a unui posibil incendiu. Acestea sunt evacuate prin  sisteme de ventilatie pentru care se monteaza tubulaturi speciale.

sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti
sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

 

Sistemele de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti – Importanta tubulaturii

 

In cazul sistemelor pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti alegerea corecta a tubulaturii care sa transporte substantele nocive catre exterior este esentiala.

Tubulaturile pot fi destul de rezistente in cazul focarelor de incendiu de o intensitate mai mare. Rolul acestora este foarte important si pentru evacuarea fumului creat in urma cresterii incendiului si implicit a crearii unei presiuni mari a aerului.

In acest mod este redusa intensitatea si rapiditatea cu care focul s-ar propaga in mod normal, daca un astfel de sistem de ventilatie nu ar fi instalat. Iar riscul unei explozii si a declansarii unor incidente deloc placute se elimina pe cat posib

Alegerea unei tubulaturi pentru sistemele de evacuare a fumului

 

Pe piata, tubulaturile se gasesc in doua variante – rectangulare si circulare.

Tubulaturile circulare sunt de mai multe tipuri, in functie de materialele din care sunt realizate. Astfel, exista tubulaturi din ALP, din aluminiu, din inox sau din zinc.

Ultimele doua variante sunt printre cele mai recomandate in cazul montarii unor sisteme de ventilare, de exhaustare si desfumare. Datorita caracteristicilor lor de a fi neinflamabile, acestea pot transporta cu usurinta si in siguranta substantele toxice, acumularile de caldura si cantitatile de fum din interior spre exterior.

In plus, printre avantajele acestora se numara si asigurarea unei bune etanseitati, dar si a unui grad ridicat de rezistenta de-a lungul timpului.

sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti
sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti

 

Sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti – Alegerea celor mai bune

 

In alegerea atat a sistemelor industriale de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, cat si a celor de uz casnic, atentia acordata calitatii trebuie sa fie esentiala.

In cazul unor materiale calitative, raportul pret – calitate se va dovedi eficient odata cu trecerea timpului. Siguranta persoanelor din jurul tau si totodata prevenirea unor posibile incidente neplacute sunt aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand montezi un sistem de ventilatie.

sisteme de ventilatie pentru acoperis

De ce se recomanda un sistem de ventilatie pentru acoperis?

Sistem de ventilatie pentru acoperis – Pentru a putea mentine in stare buna  acoperisul, este recomandat sa se tine mereu cont de ventilarea acoperisului. In acest fel, structura acestuia va fi mentinuta uscata in permanenta si nu va exista posibilitatea de a se produce daune de vreun fel. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

 

Ce se intampla daca nu se foloseste un sistem de ventilatie pentru acoperis?

 

Datorita variatiilor de temperatura existente, de foarte multe ori se intampla ca in structura acoperisului sa apara fenomenul de umiditate, astfel incat, o data cu trecerea timpului, aceasta ajunge sa patrunda in interior, pana la tavan.

In zilele noastre, datorita avantului luat de materialele utilizate in constructii, izolarea perfecta a acoperisului si faptul ca nu mai exista o permeabilitate la aer, creste foarte mult acumularea de umezeala, ceea ce va duce la aparitia mucegaiului.

Atunci cand umiditatea este crescuta, lemnul folosit pentru acoperisuri ajunge sa se degradeze in cativa ani, fie datorita aparitiei mucegaiului, fie insectelor care gasesc in lemnul umed un mediu perfect de dezvoltare.

sisteme de ventilatie pentru acoperis
sisteme de ventilatie pentru acoperis

 

De ce se recomanda un acoperis cu ventilatie?

 

Un acoperis ce are aerisire cu ventilatie poate parea o idee absurda, insa aceasta este cea mai buna metoda de a reduce umiditatea si condensul care se acumuleaza in acel spatiu si provoaca daune pe termen lung.

Atunci cand se folosesc accesorii pentru ventilatie acoperis, se pune accent pe mentinerea unui mediu sanatos si confortabil,protejand invelitoarea si asigurand o protectie marita acoperisului si componentelor acestuia si o durata de viata mai mare.

Un sistem  ventilatie acoperis ofera  acestuia un aspect deosebit din punct de vedere estetic, dar mai mult, ofera o ventilare permanenta si foarte eficienta, astfel incat nivelul de umiditate este reglat si este sporit confortul termic.

 

Cum are loc ventilarea pe acoperis?

 

Atunci cand se doreste un acoperis cu ventilatie, este necesar sa se ia in calcul toate elementele si sa se opteze pentru o grila de ventilatie pentru acoperis cu ajutorul careia sa  se acopere fiecare parte si latura a acestuia.

Zonele de la coama si streasina trebuie sa fie pastrate libere, in acest fel acoperisul fiind ventilat eficient, caci exista o diferenta de presiune intre ele.

Trebuie stabilit foarte bine cum se realizeaza aerisirea prin acoperis, fiecare zona importanta trebuind sa fie luata in calcul atunci cand trebuie realizata ventilatia, pentru a putea ventila intreaga structura a acoperisului.

sisteme de ventilatie pentru acoperis
sisteme de ventilatie pentru acoperis

 

 Cum se realizeaza o ventilatie acoperis mansarda?

 

In cazul in care pe acoperis exista ferestre de mansarda sau lucarne, ventilarea acoperisului se realizeaza prin metode mai speciale, folosindu-se anumite accesorii ventilatie acoperis care se monteaza in jurul spatiilor unde sunt situate acestea.

Pentru a putea asigura o ventilatie eficienta in mansarda, astfel incat locuinta sa fie asigurata din punct de vedere energetic, este necesar sa se realizeze o aerisire prin acoperis, pentru a putea permite aerului din exterior sa isi realizeze un flux natural.

Este foarte important ca izolatia sa nu blocheze trecerea aerului, ci orificiile de ventilatie si gurile de aerisire trebuie sa fie pastrate libere, astfel incat sa ai garantia ca mansarda va fi bine ventilata.

tubulatura aer cald semineu1

Tubulaturi de aer cald pentru seminee

Tubulaturi de aer cald pentru seminee – Daca ai optat pentru montarea semineelor in casa ta, trebuie sa iei in calcul si modalitatea de distributie a aerului cald, astfel incat caldura raspandita de acestea sa ajunga in toate camerele din locuinta ta. Aceste lucru poate fi realizat cu o tubulatura de aer, care poate fi montata in orice spatiu, indiferent de cat de ingust este acel loc unde trebuie montata. Puteti vizualiza oferta noastra pentru cosuri de fum inox, hote profesionale inox si montaj hota de bucatarie din inox.

Cu ajutorul acestei tubulaturi aer cald se realizeaza transportul si distributia aerului cald de la seminee, astfel incat sa beneficiezi de o eficientizare a modului de incalzire din casa ta.

 

Cum poate fi realizata tubulatura de aer cald pentru seminee?

 

Pentru a putea distribui aerul cald din seminee in toata casa sau doar in  anumite camera adiacente, este necesar sa se foloseasca o tubulatura de aer rotunda sau una patrata, in functie de dimensiunile spatiilor unde trebuie montate acestea.

Distibutia aerului cald din seminee se poate realiza cu doua tipuri de tubulatura:  fie o tubulatura rotunda cu izolatie, fie o tubulatura patrata care este ideala pentru a fi montata in locurile inguste.

Pe langa aceasta tubulatura rotunda sau patrata, se mai recomanda utilizarea unor ventilatoare care sunt foarte eficiente pentru captarea aerului cald care se afla in hota semineului sau pe focar , putandu-se astfel eficientiza intregul proces de incalzire.

tubulatura aer cald semineu1
tubulatura aer cald semineu1

 

Tubulatura de aer cald pentru seminee – Ce este tubulatura de aer rotunda?

 

O tubulatura rotunda are rolul de a transmite aerul cald de la seminee catre sistemul de incalzire al locuintei, facand parte din intregul sistem de distributie.

Tubulatura rotunda formeaza sistemul de distributie al aerului cald cu ajutorul mai multor componente si piese, precum: mufa de imbinare, reductive tubulatura rotunda, terminal tubulatura rotunda, ramificatii Y si T, clapeta gravitationala si clapeta admisie distribuitor si tubulatura rotunda izolata.

Atunci cand toate piesele folosinte in sistemul de distributie al aerului cald sunt realizate din inox, semineul pe lemne devine mult mai eficient, caci poate ajunge sa incalzeasca intreaga locuinta, nu doar incaperea in care acesta este amplasat.

Mufele de imbinare utilizate pentru tubulatura aer cald semineu  se gasesc in diferite diametre, in functie de necesitate, astfel incat sa poata fi realizata conectarea si prelungirea tubulaturii rotunde.

 

Tubulatura de aer cald pentru seminee – Ce este tubulatura de aer cald patrata?

 

Pe langa tubulatura rotunda, pentru a distribui aerul cald din seminee se mai utilizeaza si o  tubulatura de aer patrata, aceasta fiind ideala pentru  locurile inguste sau atunci cand distantele nu sunt foarte mari intre incaperi.

Tubulatura de aer cald patrata formeaza sistemul de distributie al aerului cald din seminee impreuna cu alte piese si componente, precum mufele de imbinare, coturi, terminale, reductii tubulatura patrata si diverse tubulaturi aer cald.

Tubulatura de aer patrata este din inox si se poate folosi pentru a distribui aerul cald din semineu in locurile unde acesta trebuie sa ajunga. Aceasta tubulatura patrata se gaseste la diferite dimensiuni si lungimi, in functie de necesitati. Aceasta tubulatura de aer cald patrata este ideala pentru a fi folosita si in cazul in care se doreste admisia aerului secundar.

tubulatura aer cald semineu1
tubulatura aer cald semineu1

 

 Care este pretul pentru tubulatura de aer cald?

 

Pentru a stabili care este pretul pentru o tubulatura de aer cald, trebuie sa se tina cont de dimensiunea locuintei, de asemenea, trebuie sa materialele folosite sa fie de cea mai buna calitate.    In acest fel, vei ajunge sa te bucuri de tot confortul si caldura casei tale.

Ne puteti gasi pe net cu urmatoarele cuvinte cheie: “tubulatura aer cald“, “tubulatura aerisire, “tubulatura aer cald semineu“, “tubulatura aer cald seminee“, “tubulatura aer cald pret“,”tubulatura de aer”, “tubulatura evacuare aer“”,”tubulatura ventilatie aer cald“.

hota de inox

Hota de inox

Hota de inox – Indiferent ca va ocupati de renovari in bucatarie sau ca vreti sa construiti o noua bucatarie, zona in care se va instala plita sau aragazul este cea care va spune ce hota de bucatarie sa alegeti.

Noi va recomandam sa va orientati spre o hota de inox deoarece aceste produse sunt cele mai eficiente si au o serie de avantaje considerabile.

Va mai oferim  instalatii de climatizaresisteme de ventilatiehote profesionale de ventilatiecosuri de fum din inox si din otel galvanizatgrile de ventilatie (grile aerisire)tubulaturi circulareALPSPIROdin aluminiutubulaturi din tabla zincatatubulatura rectangularaizolatii pentru tevi, instalatii de climatizare, tubulaturi pentru transportor pneumatictubulatura pentru desfumare. De asemenea avem mai multe tipuri de hote: hote insulahote piramidalehote de perete si hote tip snack sau pentru fast food.

 

Hota de inox profesionala – de ce sa alegeti o hota de inox?

 

Hota din inox poate fi gasita pe piata intr-o multitudine de modele si variante constructive astfel incat sa se potriveasca perfect cu interiorul in care va fi montata. In plus, o hota din inox are si cea mai mare durabilitate comparativ cu toate celelalte produse similare.

De asemenea, un alt avantaj considerabil pe care il poate avea o hota din inox este faptul ca are un aspect modern, si fiind produsa de foarte multe companii, designul poate varia astfel incat hota sa se imbine perfect cu decorul din bucatarie.

 

Hota de inox restaurant – de ce avem nevoie de o hota inox industriala?

 

In restaurante si in locatiile fast food bucataria este locul de actiune deci fumul si aburii incarcati de particule de grasime vor fi raspanditi peste tot in cel mai scurt timp in lipsa unei hote foarte bune. In acest sens este recomandat sa alegeti o hota din inox cu doua motoare cat mai puternica astfel incat clientii sa nu fie tentati sa fuga din restaurant din cauza mirosurlui insuportabil.

Pentru a gasi cele mai bune hote pentru restaurante puteti cauta si hota inox fast food, hota inox gratar, hota inox profesionala pret sau hota inox profesional si in functie de dimensiuni hota bucatarie inox 50 cm, hote bucatarie inox 60 cm  si hote bucatarie inox 50 cm sau hota inox cu 2 motoare, acestea fiind cele mai bune modele de hote pentru restaurante.

 

Hota de inox traditionala – hota montata sub dulapuri

 

Se mai numeste si hota traditionala si este perfecta pentu bucatariile unde aragazul sau plita sunt amplasate sub dulapuri. In cazul hotelor traditionale modelul acesta este potrtivit pentur sistemele de ventilare interne pentru ca hota va fi atasata direct pe surpafata dulapuluil..

 

Hota de inox – modele retractabile sau telescopice

 

Sunt potrivite in cazul in care aveti o bucatarie mica si aceasta nu va permite sa va instalati hote mai mari, hotele telescopice integrandu-se foarte usor in mobila si avand o estetica foarte delicata.

Aceste modele de hote au dimensiuni mici in momentul in care sunt stranse si se pot mari in timpul functionarii atunci cand le trageti spre exterior.

 

Hota de inox bucatarie – hota de perete

 

Este cunoscuta sub mai multe denumiri tinand cont de aspectul sau si de model si va ofera un stil cochet si modern in bucatarie. Tipul acesta de hota pentru bucatarie este ideal in special pentru cazul in care aragazul sau plinta nu are nimic deasupra si care au spatiu suficient deasupra pentru ca hota sa fie montata acolo. Va recomandam ca in acest sens sa alegeti o hota de inox cu filtru metalic.

Cele mai bune hote care au amplasare pe perete au sisteme de ventilare in exterior si implicit au nevoie de un sistem de evacuare a aerului prin pereti insa sunt si modele care au sisteme de filtare interne doar ca nu prezinta acceasi eficienta ca si cele cu evacuare.

 

Hota aragaz inox – modul de evacuare al aerului

 

Evacuarea aerului din  exteriori este un sistem eficient de evacuare pe care il puteti alege pentur hota pe care o aveti. Daca vreti un nivel mare de eficienta a hotei atunci va recomandam sa alegeti doar sistemele de evacuare a aerului in exterior. Evacuarea se va face aara, nu in pereti, in tavan, in garaj sau in diverse alte parti ale casei.

Instalarea hotelor cu evacuare exterioara implica un effort ceva mai mare dar dupa ce veti instala hota veti descoperi ca ati facut o alegere perfecta. Tineti cont de indicatiile producatorului in ceea ce priveste detaliile legate de lungimea si grosimea cosului pentru evacuare.

 

Hota aragaz inox – reciclarea si filtrarea in interior

 

Sistemele cu reciclare in interior se monteaza mult mai usor deoarece nu implica instalarea sistemelor de evacuare dar nu prezinta aceeasi eficienta ca si cele care au evacuarea in exterior, dupa cum am mentionat si mai sus.

Hotele fara evacuare au un principiu simplu de functionare, pentru ca aerul absorbit este filtrat si reciclat apoi este eliminat inapoi in bucatarie dupa ce in mare parte a fost curatat de mirosurile detanjante.

 

 

Hote aragaz inox – la ce intaltime se pune hota?

 

Indiferent ca aveti o hota de inox sau din orice alt material pentru ca hota sa fie eficienta este important sa tineti cont la ce inaltime fata de plita o puneti.

Nu ar trebui sa fie amplasata foarte jos, dar nici foarte sus. Daca hota este pusa prea jos poate fi deteriorata de caldura degajata de aragaz iar daca este prea sus nu va fi la fel de eficienta.

 

Hota inox bucatarie – cum se alege cea mai buna hota?

 

Dupa ce ati aflat toate informatiile necesare pentru a alege cea mai buna hota de inox si ce inseamna sistemul de evacuare corespunzator sau care sunt specificatiile de instalare si montaj, si aveti deja o imagine asupra modelului pe care va trebui sa il alegeti tot ce trebuie sa facetie este sa incepeti cautarea prin magazine online sau fizice pentru  a gasi modelul potrivit de hota. Daca totusi nu gasiti nimic puteti face hote de inox pe comanda apeland la noi.

 

Hota de inox – informatii suplimentare

 

Daca vreti sa gasiti cele mai bune modele de hote puteti cauta pe internet si urmatoarele expresii: hota centrala inox, hota inox de perete, hota de inox, hota din inox, hota inox filtru metalic, hote inox la comanda, oferte hota inox, hota inox pret, hote inox pret, hota inox suspendata, hota standard inox, hota inox tavan sau hota tabla inox.

Va recomandam ca inainte de a va decide asupra unui anumit model de hota de bucatarie sa analizati foarte bine ofertele existente astfel incat produsul achizitionat sa fie cel mai bun.

Hota de bucatarie, Grila de ventilatieBurlane metalice, Burlane de scurgere din tabla zincataHota fara evacuareSisteme pluviale din tabla zincataHota de bucatarie doua motoareTubulatura flexibila izolata si neizolataMontare hota incorporabilaMontare hota de bucatarie – Cum se face, Hota clasica de inoxHota incorporabila din inoxHota telescopica din inox, Montaj jgheaburi si burlane in mod profesionistSistem de climatizareGrile gravitationale – Cum le utilizamCea mai buna hota de bucatarie – Cum alegem hota!, Cat costa o hota de bucatarie?.

hota de bucatarie

Hota de bucatarie

Hota de bucatarie – Exista mai multe considerente pe baza carora ar trebui cumparata o hota de bucatarie iar noi va recomandam ca atunci cand aveti bugetul disponibil sa optati doar pentru o hota de bucatarie profesionala iar daca situatia o impune sa cumparati o hota de bucatarie puternica care sa faca fata volumul de aer din incapere emis in timpul gatitului.

Retineti inca de la inceput faptul ca daca va cumparati o hota care nu face fata nu aveti practic ce sa ii faceti si va trebui sa cumparati una noua, deci veti avea o investitie in plus.

Va mai oferim  instalatii de climatizaresisteme de ventilatiehote profesionale de ventilatiecosuri de fum din inox si din otel galvanizatgrile de ventilatie (grile aerisire)tubulaturi circulareALPSPIROdin aluminiutubulaturi din tabla zincatatubulatura rectangularaizolatii pentru teviinstalatii de climatizaretubulaturi pentru transportor pneumatictubulatura pentru desfumare. De asemenea avem mai multe tipuri de hote: hote insulahote piramidalehote de perete si hote tip snack sau pentru fast food.

 

Hota de bucatarie – hote integrate in tavan sau in dulapuri

 

Asa cum spune si numele lor, hotele incorporabile sunt pentru cei care vor sa mascheze cat mai bine hota de bucatarie performanta pe care o au instalata. Chiar si atunci cand aveti  hote de bucatarie puternice sau hote de bucatarie profesionale le puteti integra in dulapuri sau in pereti pentru a le masca.

Fie ca este vorba despre integrarea hotei in dulapul aflat deasupra suprafetei pentur gatit sau direct pe tavan sunt mai multe modele din care puteti sa alegeti astfel incat functionalitatea sa fie una buna.

 

Hota de bucatarie – hote telescopice

 

In momentul in care cautati hote de bucatarie pe colt puteti gasi modele interesante de hote telescopice pe care sa le utilizati. Hotele telescopice sunt utile in special in bucatariile mici.

Se pot gasi in categoria de produse hote de bucatarie din inox si sunt hote de bucatarie eficiente care vor functiona foarte bine. Tot ce trebuie este sa fie cu evacuare.

 

Hote de bucatarie – hotele de tip insula

 

Daca va amenajati o bucatarie mare atunci o hota de bucatarie insula amplasata in mijlocul camerei unde aveti instalata o plita este perfecta.

Alegeti o hota de bucatarie cu filtru chiar si atunci cand aceasta este cu evacuare pentru ca filtrele au rolul de a impiedica depunerile de grasimi direct pe circuitele electrice. De obicei toate aceste modele au conducte telescopice care se pot ajusta tinand cont de inaltimea pe care o are tavanul.

 

Hota de bucatarie – circulatia aerului

 

Sunt doua tipuri de hote pentru bucatarie in functie de modul in care acestea pot circula aerului: cele care au aerisire exterioara si se numesc hote cu evacuare sau cele care nu au evacuare exterioara si se numesc hote cu recirculare.

Primele dintre ele sunt de fapt cele mai eficiente pentru ca vor evacua aerul poluat existent in bucatarie care este plin de mirosuri si de grasimi in exterior pentru ca in interior sa intre un aer proaspat.

 

Hota de bucatarie – avantajele oferite pe timpul verii de hotele cu evacuare

 

Vara va veti dori sigur un model de hota cu evacuae exterioara pentru ca ele elimina aerul cald si aburul si racest efectiv bucataria.

Pe timpul iernii insa o parte din aerul de afara intra in bucatarie. Exista insa si modele de hote care permit ca fluxul de aer sa fie blocat din afara catre interior utilizand o clapeta speciala.

 

Hota de bucatarie – de ce nu sunt bune hotele fara evacuare?

 

Nu este suficient sa instalati in casa o hota de bucatarie din inox fara evacuare pentru ca totul sa maerga bine. De exemplu daca aveti nevoie de un produs din categoria hota de bucatarie restaurant nu este suficient sa cumparati hote de bucatarie rustice care sa nu asigure evacuarea si sa se bazeze exclusiv pe aspect. In restaurante aveti nevoie clar de o hota puternica cu evacuare.

Chiar daca hotele care au filtrare interna se instaleaza mai usor si nu au nevoie ca plita sa fie amplasata pe un perete exterior parand o alternativa perfecta a plitelor care au aerisire externa, in realitate eficienta lor este scazuta pentru ca nu elimina in mod corespunzator mirosurile si filtrele vor trebui schimbate foarte des ceea ce implica un cost suplimentar considerabil pe intreaga durata de viata a produslui.

 

Hota de bucatarie – hotele mixte

 

Sunt si hote care au circulatie mixta si ele pot fi comutate din cand in cand pe filtrare sau doar pe evacuare. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton. Ele sunt ceva mai scumpe dar acest lucru este usor de inteles pentru toata lumea.

 

Hota de bucatarie – conteaza marimea bucatariei?

 

Atunci cand cumparati o hota de bucatarie marimea spatiului pe care trebuie sa il deserveasca este foarte importanta. Chiar daca pare incredibil pentru unele persoane, dimensiunile spatiului in care aerul va fi miscat sunt extem de importante si determina modelul potrivit de hota.

Performanta de ventilare si volumul maxim ce poate ci circulat de catre hota determina de cate ori poate hota sa filtreze aerul din incapere intr-o ora. Hotele slabe for luca ori la viteza maxima ceea ce le va scurta perioada de viata si vor produce un zgomot deranjant in timpul functionarii, fie va esua in incercarea de a elimina mirosurile neplacute existente in bucatarie.

 

Hota de bucatarie – cum se alege latimea hotei?

 

Este important ca pentru o hota de bucatarie sa alegeti modele cu cativa centimentri mai mari pe fiecare parte decat plita deoarece aerul cald tinde sa se imprastie pe masura ce se ridica iar hota va fi mai eficienta daca acopera mai bine suprafata plitei.

Atunci cand alegeti modele incorporate tineti cont de dimensiunile mobilierului in care hota va fi montata, pentru a beneficia de eficienta maxima de la produsul cumparat.

 

Hota de bucatarie informatii suplimentare

 

Atunci cand vreti sa cumparati o hota buna puteti folosi in cautari si expresiile hota de bucatarie inox, hote de bucatarie inox daca sunteti interesati de hotele profesionale din inox sau hota de bucatarie recomandari cand aveti nevoie de recomandari in ceea ce priveste cel mai bun model de hota, respectiv hota de bucatarie pret si hota de bucatarie preturi daca pretul reprezinta un factor de decizie.

De asemenea se pot dovedi utile si expresiile hota bucatarie buna, hota bucatarie dubla, hota bucatarie decorativa, hota bucatarie deschisa, hota bucatarie open space, hota bucatarie oferte, oferta hota de bucatarie si cat consuma o hota de bucatarie atunci cand faceti cautari intense pentru cel mai bun produs.

grila de ventilatie

Grila de ventilatie

Grila de ventilatie – Se stie ca instalatiile de apa functioneaza doar cand este cerere si nu sunt lasate in permanenta deschise, deci, de ce ar fi diferit in ceea ce priveste ventilatia?  Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

De ce in sezonul rece sa incalzim cantitati uriase de aer degeaba, cand putem folosi o grila de ventilatie care sa ne ajute sa ventilam corect interioarele economisind sume considerabile pentru energie.

 

Grila de ventilatie – principiul ventilatiei controlate

 

Indiferent de faptul ca aveti nevoie de grile de ventilatie din aluminiu pentru casa sau grile de ventilatie industriale principiul este similar si il vom explica. Totul tine de debitul de aer proaspat care este asigurat doar cand este nevoie si acolo unde chiar este nevoie de el, in cantitatea necesara pentru ocupantii spatiului.

Daca se aplica un management smart al debitului de aer veti economisi energie de fiecare data cand nevoia de ventilatie este mica, si in practica se traduce in jumatate din timpul in care un sistem de ventilatie ar fi functionat in mod normal.

 

Grila de ventilatie – o solutie perfecta pentru optimizarea consumului de energie

 

Sistemele care utilizeaza o grila de ventilatie sau mai multe optimizeaza automat consumul de energie in cazul incalzirii si asigura de asemenea, obtinerea calitatii pentru aerul interior.

Toate sistemele de ventilatie sunt proiectate mai nou pe baza ideii de ventilatie controlata care in afara de faptul ca este cel mai eficient mod de ventilatie pentru confort, are mai multe beneficii care deriva din functionalitatea sa.

 

Grila de ventilatie – un sistem care asigura confortul sporit

 

Prioritizand debitele de aer spre camerele care au nevoie de ventilatie toate sistemele higroregalbile ajuta decisiv la imbunatatirea aerului existent in interior.

Atunci cand una din camerele principale este ocupata valoarea umiditiatii din aer creste. Grilele higroreglabile care asigura aportul de aer proaspat se vor deschide mai mult si vor crea conditii de foarte bune prin care aerul viciat sa fie improspatat.

 

Grila de ventilatie – protectie contra umiditatii

 

O valoare mare a umiditatii relative care este generata de respiratie si de activitatea care are loc in baie si bucatarie poate duce la condens si mucegai.

Atunci cand valoarea umiditatii este mare grila de ventilatie va evacua acest aer si va favoriza eliminaarea rapida a umiditatii evitand in acelasi timp aparitia condensului.

 

Grila de ventilatie – economie la energie

 

Ventilatia este de foarte multe ori considerata a fi responsabila pentru foarte multe dintre pierderile termice din casa. In timp ce lucrul acesta este valabil in cazul celor mai multe sisteme de ventilatie traditionale, sistemele care folosesc grila de ventilatie asigura o foarte buna economie de energie conservand caldura in locuintele mai putin ocupate reducand in mod automat debitul de aer.

 

Grila de ventilatie – informatii suplimentare

 

Puteti gasi cele mai bune sisteme de ventilatie cautand pe internet grila de ventilatie pret, grile de ventilatie, grila ventilatie aluminiu, grila ventilatie aluminiu pret, grile de ventilatie din aluminiu sau grila ventilatie exterior, grile ventilatie exterior, grile ventilatie hota si, respectiv, grila ventilatie metalica si grila ventilatie metal.

Secovent este o firma ce activeaza pe piata si . Toate produsele noastre sunt realizate in fabrica proprie din materiale de calitate. Va oferim  instalatii de climatizaresisteme de ventilatiecosuri din otel galvanizatgrile de ventilatie (grile aerisire)tubulaturi circulareALPSPIROdin aluminiutubulaturi din tabla zincatatubulatura rectangularaizolatii pentru tevi, instalatii de climatizare, tubulaturi pentru transportor pneumatictubulatura pentru desfumare. De asemenea avem mai multe tipuri de hote: hote insulahote piramidalehote de perete si hote tip snack sau pentru fast food. Secovent personalizeaza si fabrica in functie de dorinta clientului si cerintele lucrarii.