Instalatie de ventilatie, desfumare, climatizare.

Am fost solicitati sa realizam o lucrare la cladirea Iridex. Cladirea are 9 etaje si s-a realizat ventilatia si climatizarea. S-a inceput de la etajul doi (cladirea are si subsol 1 si 2 care deservesc parcarilor).

Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Lucrarea de instalatie a ventilatie si climatzarii s-a dovedit a fi una complexa, datorita structurii si arhitecturii cladirii, dar si e evenimentelor neprevazute ce au survenit in timpul efectuarii instalatiilor de ventilare si climatizare.

Instalatie de ventilatie, desfumare si climatizare – Datele proiectului

In partea de subsoluri au fost montate tubulaturile de desfumare, voleti la intrarea in fiecare saft, acesti voleti au rolul de a se deschide in caz de incendiu pentru a elimina in cel mai scurt timp fumul din spatiul respectiv.

Tubulatura de desfumare a fost ridicata pana sus pe acoperis realizata din tabla de 0,8 mm, si, la solicitarea  beneficiarului, pentru protectie la foc s-a ales solutia imbracarii in rigips rezistent la temperaturi inalte.

Nu a fost acceptata solutia noastra fiind o varianta mai scumpa, dar mai eficienta si anume izolarea cu vata minerala lamelara cu folie de aluminiu de 60 mm grosime cu rezistenta la foc 60 de minute. Aceasta solutie fiind, de asemenea, si agrementata pentru desfumari.

Instalatie de ventilatie, desfumare si climatizare – Montajul

S-a montat un ventilator  de presurizare in camera centralelor racordat prin tubulatura in zona de parter a cladirii.

La fiecare etaj s-a mers pe ideea montari unei centrale de tratare a aerului pentru climatizarea spatiului. De aici s-au racordat tubulaturi catre fiecare spatiu, in functie de specificitatea lor.

La 7 dintre etaje planurile au fost similare, doua etaje deservind pentru alta activitate.

Lucrarea a fost realizata cu succes. Termen de executie aprox 1 an. Termenul realistic de realizare a unei astfel de lucrari de o complexitate medie, ar fi fost de 3 luni de zile. Termenul s-a marit din cauza numeroaselor intarzieri.