Instalatii de exhaustare (evacuare aer viciat). Secovent a realizat o lucrare de exhaustare la Institutul Clinic Fundeni. In continuare va vom prezenta cate aspecte ale realizarii lucrarii de instalare a sistemului de exhaustare.

Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Instalatii de exhaustare – Scopul lucrarii

Inainte de a incepe un proiect trebuie stabiliti, initial, parametrii de lucru pentru ca lucrarea sa fie finalizata cu succes in termenul prevazut. Am fost solicitati pentru o evaluare a unor spatii din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Ne-am deplasat la institut unde am constatat ca exista o problema cu evacuarea aerului viciat din laboratoare.

Problemele erau destul de mari pentru ca, intr-un asemenea mediu, este foarte important sa se mentina o disciplina riguroasa a evacuarilor de gaze sau substante ce pot deveni nocive. S-a constata ca este necesara realizarea unei instalatii de exhaustare pentru a se preveni dispersia aerului viciat in aceste incaperi.

Interventia s-a realizat asupra “camerelor curate“, terminologie specifica laboratoarelor in care se lucreaza cu substante ce pot deveni periculoase pentru om. “Camera curata” este un spatiu de laborator in care se fac diferite experimente sau se lucreaza cu substante nocive. In aceste camere se incearca limitatea si controlul contaminarii cu particule ale aerului ce pot compromite integritatea spatiului respectiv,

Instalatii de exhaustare – Elemente de montaj folosite

Pentru aceasta lucrare a fost necasara folosirea unei instalatii de tubulaturi din inox pentru a realiza o cat mai buna evacuare pentru “camerele curate” ale laboratorului de analiza. Aceste tubulaturi de inox au fost deja montate la hotele deja existente (dar neamenajate corespunzator) din laboratoare.

Au fost folosite tubulaturi circulare de inox cu coturi de 90 si 45 grade, iar la parte finala, grile de exterior circulare. In zona de laboratoare se faceau analizele si se creau mirosuri datorita imbinarii substantelor. Acestea erau captate de hota prin intermediul unui ventilator si apoi treceau printr-o cutie filtranta la care s-a racordat tubulatura si a fost redirectionata spre exteriorul cladirii. Pentru acest lucru au fost necesare realizarea unor lucrari de carotare.

Astfel s-a realizat o instalatie de exhaustare pentru evacuarea aerului viciat din laboratoare, iar acum zonele de evacuare (instalatii de exhaustare) sunt functinale la parametrii normali. Lucrarea a fost realizata cu succes si nu au fost probleme cu instalatia de exhaustare.