Tubulatura pentru climatizare – Montaj instalatie de climatizare 

Firma Secovent a fost solicitata pentru a derula un proiect de o complexitate medie spre mare in cadrul cladirii Skanska. Lucrarea a avut in vedere montarea tubulaturilor de climatizare in cladireSistemele de climatizare trebuiau realizate corect pentru o mai buna aerisire a spatiilor de birouri.

Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Tubulatura pentru climatizare ce trebuie montata pe acest tip de cladire trebuie sa respecte toate normele de siguranta si necesita o inspectare prealabila pentru a se lua masuri impotriva oricaror probleme ce ar aparea. Montajul instalatiilor de climatizare trebuia realizat in functie de arhitectura cladiirii pentru a se forma un sistem viabil al transferului de aer.

Tubulatura pentru climatizare – Cerintele proiectului

Lucrarea s-a efectuat pe 5 nivele unde erau montate ventiloconvectoare la care trebuiau racordate plenumurile de aspiratie si de refulare (tubulaturile flexibile si plenumurile de racordare la grila). Se montau tubulaturile flexibile, sau in functie de caz, tubulaturile rigide, aceste facand legatura cu plenumurile de la grile. Au fost montate atat grile pentru tavan casetat, cat si fante liniare montate la extremitatile geamurilor.

Lucrarea a durat o luna jumatate si a fost de complexitate destul de mare si datorita unor mici impedimente ce au privit timpii de executie care, implicit, s-au marit. Faptul ca lucrarea de montaj nu s-a realizat cu tubulaturi pentru climatizare fabricate de Secovent, a dus la ivirea unor probleme.

Tubulatura pentru climatizare – Probleme ivite

Liftul era gresit montat si incurca accesul la etaj. Probleme au fost si cu schela care s-a modificat pentru inaltimea de nivel si a trebuit sa fie aprobata conform normelor. S-a pierdut timp cu protectia muncii pentru ca se dorea o interventie rapida, insa timpii au trebuit largiti pentru a se face acest lucru.

Aprovizionarea greoaie cu materiale marunte ce nu fuseserea achizitionate anterior pentru montaj, cat si a tubulaturilor care trebuiau montate efectiv de catre beneficiar, a marit mult timpii de productie.

Cu toate greutatile intampinate, lucrarea s-a sfarsit cu bine si s-a realizat un montaj corect cu tubulaturi bine adaptate pentru un sistem de climatizare.