sisteme de ventilatie

 

Sisteme de ventilatie Atat cea naturala cat si cele de ventilatie mecanica trebuie sa faca fata unor cerinte ce privesc aspecte tehnice dar si ale sigurantei clientului sau personalului.

Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Sistemul de ventilare se realizeaza prin intermediul instalatiilor de tubulaturi circulare sau rectangulare, in functie de caracteristicile spatiului vizat.

Orice spatiu are nevoie de astfel de mecanisme, fie ca este vorba de sisteme de ventilatie pentru case sau ventilatie industriala.

In functie de nevoi va putem oferi sisteme de ventilatie pentru casa sau ventilatii profesionale (industriale). Secovent va ofera toate detaliile necesare

 

Sisteme de ventilatie – Clasificare

1) Ventilatie naturala

Aceasta se realizeaza cu ajutorul circulatiei naturale a aerului prin diferite deschideri (sistem de ventilare) din structurile de constructie ale cladirilor.

Ventilarea casei sau a halei industriale  are loc in prezenta vantului sau a tirajului natural, fara actiune mecanica.

2) –  Ventilatie mecanica

Acest sistem de aerisire realizata in general cu ajutorul ventilatoarelor.

Prin ventilatie mecanica se intelege procesul prin care toate instalatiile de ventilatie pun in miscarea aerul. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul a unul sau a mai multe ventilatoare ce aspira sau refuleaza aerul.

Sistem de ventilare partiala –  asigura ventilarea unei zone dintr-o hala cu dimensiuni foarte mari.

Ventilare locala –  actioneaza numai asupra sursei de degajare intr-o incapere,

Ventilatie generala –  acest sistem de aerisire asigura ventilarea intregii incaperi si determina deplasarea intregului volum de aer al acesteia, sau cel putin al zonei ocupate.

Ventilatie mixta –  se realizeaza prin aplicarea in acelasi timp, intr-o incapere, atat a ventilarii generale sau partiale, cat si locale, acolo unde este necesar.

 

Sisteme de ventilatie – Regimul de presiune

 

Instalatii de ventilare pentru introducerea sau refularea aerului proaspat in case sau hale industriale care creeaza un regim de suprapresiune pe spatiul ventilat.

Sisteme de ventilare pentru aspirarea aerului viciat care creeaza un regim de depresiune.

Cum cele doua sisteme de ventilatie actioneaza in majoritatea cazurilor simultan. Trebuie sa se creeze in incapere un regim de presiune convenabil, atat pentru incaperea ventilata, cat si pentru incaperile invecinate.

Din acest motiv se aplica de regula principiul sistemelor in echilibru, atat cand este vorba de ventilatie naturala cat si de ventilatie industriala.

Debitul de aer evacuat dintr-o incapere este compensat de un debit egal de aer proaspat, introdus de o instalatie separata.

 

Sisteme de ventilatie – Scopul

 

1) – Ventilatie cu rol igienic

Se aplica la incaperile cu degajari nocive unde, paralel cu realizarea unor conditii de confort, se urmareste asigurarea puritatii aerului prin ventilatie mecanica controlata.

Aceste instalatii de ventilatie asigura evacuarea substantelor nocive si inlocuirea aerului viciat cu unul proaspat din exterior.

Ele se folosesc in mediul sanitar (spitale, clinici), avand rol igienico-sanitar si pentru sisteme de ventilatie industriala cu rol de protectia muncii.

2) – Ventilare de confort

Asigura conditii de viata si de munca optime pentru persoanele din incaperea pe care o deserveste si poate fi folosit un proces de ventilatie naturala. Dintre aceste sisteme de ventilatie fac parte instalatiile de incalzire cu aer cald si mai ales instalatiile de ventilare cu conditionarea aerului.

Cu ajutorul acestui sistem de aerisire se realizeaza un microclimat cu reducerea la maximum a degajarilor de caldura, umiditate, bioxid de carbon si mirosuri. Se urmareste protejarea persoanele ce ocupa casa ventilata si mentinerea unor parametrii (temperatura, umiditate) de confort stabilite prin norme.

3) – Ventilarea cu rol tehnologic

Aceasta este caracteristica sistemelor de ventilatie mecanica si asigura functionalitatea unor procese industriale sau utilaje.

Din aceasta categorie fac parte:

instalatii de ventilatie pentru alimentare cu aer de ardere pentru cazane, cuptoare, etc.;

sisteme de ventilare pentru transportat pneumatic; instalatii de racire cu aer;

instalatii de ventilare pentru mentinerea in unele incaperi industriale a unor conditii de temperatura si umiditate necesare desfasurarii procesului tehnologic respectiv;

4) Ventilare de protectie

Asigura realizarea unor conditii de natura sa elimine pericolul de explozie sau de incendiu printr-un sistem de ventilatie. Este creat pt degajarea permanenta a gazelor, vaporilor, sau prafului din interiorul anumitor incaperi.

5) Ventilare de avarie

Sunt folosite sisteme de ventilatie profesionale (ventilatie mecanica) in incaperile in care pot avea loc acumulari instantanee de substante explozive, inflamabile sau toxice. Acest lucru se datoreaza unor accidente in functionarea utilajelor sau instalatiilor tehnologice respective

 

Sisteme de ventilatie – Dupa natura agentului nociv

 

  • instalatie de eliminare a cetii
  • mecanism de desprafuire
  • instalatii de sterilizare a aerului

 

Sisteme de ventilatie – Informatii suplimentare

 

Daca doriti sa aflati mai multe despre aceasta tematica puteti interoga internetul cu urmatoarele cuvinte cheie: “sisteme de ventilatie naturala“, “accesorii ventilatie“. Sau “ventilatie bar“,”moduri de ventilatie mecanica” sau “sisteme de ventilatie industriale“.

Se mai poate cauta si “sisteme de ventilare” sau “sistem ventilatie casa pret” ori “sistem ventilatie” ori “instalatii de ventilare“, “sisteme ventilatie restaurante“. Alti termeni : “ventilatie acoperis“, “sistem aerisire casa” sau “ventilatie naturala casa” ori “sisteme de ventilatie pentru case“.

Pentru sistme de ventilare industriale se poate cauta cu “sisteme de ventilare industrialle“, “ventilatie casa” sau “sistem ventilare industrial” ori “sistem ventilare industriala“, “ventilatie mecanica controlata“.

Pentru alte orase se poate cauta cu sisteme de ventilatie Cluj sau sisteme de ventilatie Bucuresti ori sisteme de ventilatie Timisoara ori Constanta. 

De asemenea ne puteti cu sisteme de ventilatie si in Pitesti, Craiova, Giurgiu, Valcea, Sibiu, Brasov, Mures, Alba.