Instalatii de climatizare –  in istorie se stiu putine despre primele instalatii de climatizare, dar se pare ca au aparut in Egipt prima oara. Erau niste sisteme de climatizare formate din retele ingenioase de tuneluri si camere ce permiteau aerisirea si chiar dezumificarea

Suna acum pentru preturi si oferta la cos de fum din inox precum si preturi si oferta la hote profesionale din inox!!!

Ce intelegem prin instalatii de climatizare?

Definirea instalaţiilor de climatizare şi condiţionare a aerului sunt:

  • presiunea aerului
  • viteza aerului
  • temperatura
  • umiditatea si concentraţia de praf.

Cand vorbim de instalatii de climatizare, ne referim la procesul prin care aerul dintr-un spatiu inchis (casa, hala industriala, etc), este mentinut la o anumita temperatura, umiditate si puritate.

Acest lucru este realizat prin intermediul unor sisteme de climatizare proiectate cu ajutorul unor tubulaturi ce creeaza fluxuri prin intermediul carora se introduce aer proaspat.

Cum construiesc instalatii de climatizare?

 1) – Proiectul de climatizare

Pentru a incepe construirea unei instalatii de climatizare pentru o casa sau un edificiu de folosinta industriala, trebuie, mai intai, sa facem un proiect.

Acest proiect  trebuie sa contina toate aspectele necesare si specifice unor astfel de sisteme de climatizare printr-o serie de masuratori si calcule a unor parametrii.

 2) – Prezentarea proiectului de climatizare

Odata cu terminarea proiectului pentru instalatia de climatizare, se trece la o noua etapa, si anume cea a prezentarii proiectului integral, cu toti indicatorii de urmat.

Prin urmare, sistemul de climatizare este schematizat si nu mai ramane decat sa se demareze operatiunea de construire a mecanismului cu tubulaturi ce va insemna trecerea la partea practica.

3) – Construirea propriu-zisa a instalatiei de climatizare

Realizarea sistemului de tubulaturi pentru climatizare poate avea o durata consistenta, in functie de complexitatea proiectului, bugetul estimat si eventualele dificultati ce se pot ivi pe parcurs.

Instalatii de climatizare in timpul iernii si a verii

1) –  Climatizarea iarna

In timpul iernii, instalatia de climatizare poate incalzi incaperile deservite, sau le poate dezumifica ori usca prin inlocuirea totala sau partiala a aerului din sistemele de climatizare.

Instalatiile de tubulaturi pentru climatizare actioneaza pentru realizarea unui bilant termic pozitiv si se determina un debit de aer necesar pentru realizarea acestui proces.

2) – Instalatii de climatizare vara

In timpul verii sistemul de climatizare asigura fluxul aerului in incaperile construite pentru scop particular sau cele ce au ca si scop aerisirea anumitor spatii cu destinatie industriala.

Astfel, se introduce aer rece si se realizeaza dezumificarea celui interior(dupa caz).Iar cantitatea de aer cald care trebuie extrasa din incapere se aspira cu ajutorul fluxurile termice patrunse in incapere prin elementele de constructie exterioare.

Ce obtinem din aceste instalatii de climatizare

1) – Reducerea consumului de energie

Prin construirea de instalatii de climatizare se creeaza conditiile optime naturale de functionare atat pentru persoane cat si pentru masini industriale.

Aportul de energie consumat de alte metode alternative se reduce prin folosirea acestor sisteme de climatizare.

Instalatiile de climatizare industriala pot reduce pana la jumatate consumul de energie normal care s-ar realiza prin metode clasice.

De aceea climatizarea industriala este mai mult decat necesara, atat din punct de vedere practic, dar si ecologic.

2) –  Instalatii de climatizare la costuri reduse

Este evident ca reducerea consumului energetic a unei instalatii de climatizare se transforma si intr-o economie financiara pe termen lung. Costurile realizarii unui sistem de climatizare pentru case vor fi destul de repede recuperate datorita economiei realizate la consumul de energie.

Dar cele mai vizibile avantaje se realizeaza prin crearea de sisteme de climatizare industriale a halelor sau a altor spatii ce sunt construite in acest scop.

Orice afacere ce, prin obiectul sau de activitate, ii sunt necesare aceste sisteme de climatizare va avea beneficii majore de pe urma acestei metode.

Sisteme de climatizare – Informatii suplimentare

De asemenea puteti afla mai multe daca folositi cuvinte cheia cum ar fi “instalatii climatizare“, “sistem climatizare“, “instalatii de ventilare si climatizare” sau “tubulatura climatizare“, ori “instalatii de climatizare“. Alte cuvinte de cautare “instalatii climatizare bucuresti“, “instalatii climatizare sere” sau “instalatii climatizare spatii comerciale“, “instalatie climatizare restaurant” ori “instalatie climatizare hala“, “instalatii frigorifice si de climatizare“.

Se mai poate cauta si cu “instalatie de climatizare case“, “firme instalatii de climatizare” sau “instalatii de climatizare pret“, “instalatii climatizare preturi” ori “instalatie climatizare depozit fructe“, “instalatii de climatizare profesionale“.

Daca doriti sa aflati date mai exacte cu privire la spatiul pe care il aveti in vedere puteti interoga prin “climatizare casa“, “sistem climatizare casa“sau “instalatii climatizare industriale” ori “climatizare industriala“. Se mai poate cauta “instalatii de climatizare industriale“, “instalatii climatizare ciupercarie” sau “instalatie climatizare industriala“, “instalatii de climatizare proiect“.

Realizam instalatii de climatizare in Bucuresti, Brasov, Constanta, Bacau, Buzau, Cluj, Timisoara, Baia mare, Oradea, Sibiu, Valcea, Iasi, Craiova, Ploiesti. De asemenea ne putem deplasa pentru a creea instalatii de climatizare si in Galati, Focsani, Bistrita, Targoviste, Targu Jiu, Slobozia, Campulung, Calarasi.

Alegeti sa va construiti instalatia de climatizare cu profesionistii de la Secovent!